Naslovna arrow O nama
O nama


StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Rasadnik Curek organiziran je kao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i nastao je iz dugogodišnjeg hobija i ljubavi prema prirodi.
Naše biljke rastu u prirodnim uvjetima, u mješavini vrtne zemlje, bez upotrebe kemijskih preparata za zaštitu ili hormona rasta. Biljke uzgojene na ovaj način rastu sporije,(od onih uzgajanih u uvjetima : brzo, toplo, preuhranjeno) i nisu savršene jer možda je list malko gricnula kakva buba ili ga opeklo sunce, a da ne govorim o tome da je prirodno da u rano proljeće i kasnu jesen nemaju lišće. Uglavnom ovakva biljka će se puno lakše i brže prilagoditi uvjetima u Vašem vrtu i ostati zdrava.

Za upite o trenutnoj ponudi i cjeniku, te eventualna pitanja molimo koristite obrazac kontakt.

Za posjet rasadniku molimo prethodnu najavu. Hvala!


Gdje se nalazimo?

stari most-Ljuba vodaRasadnik je smješten na brdašcu Curek u blizini centra Ljubešćice, mjestu u jugoistočnom dijelu Varaždinske županije.
Ljubešćica je prekrasno malo mjesto koje se dijelom nalazi u dolini rijeke Bednje te na sjevernim padinama planine Kalnik iz koje teče izvor potoka Ljuba vode po kojem je, prema legendi, Ljubešćica dobila ime.

Na osnovu Zakona o zaštiti prirode dio pod Kalnikom je zaštićen krajolik sa mnogobrojnim zaštićenim biljnim vrstama koje su ugrožene: divlje orhideje, kukurijek, ciklame, drijemovac, likovac, šumarice itd. Nadamo se da ne moramo spomenuti da ove biljne vrste nisu namijenjene vazama, "beru se samo fotoaparatom" pa ako vas put nanese i imate vremena predlažemo mali predah od svakodnevnice i šetnju ljubeškim šumarcima i livadama.

 
Rasadnik "Curek" © 2007., Prava pridržana